Lykken er en proces, og om du får de ting, du vil have, afhænger af den holdning, du har, med hensyn til at få dem. Det skulle gerne være et fantastisk år for dig, men er du villig til at tage chancen med hensyn til at forbedre dine holdninger og blive lykkeligere? Her er 17 holdningsjusteringer, der helt sikkert vil gøre dig lykkeligere, inden året er gået.

1. Bliv mere produktiv

Sæt fokus på produktivitet. Tænk på at gøre mere på kortere tid med mindre handling. Der findes produktivitetsværktøjer og lifehacks, der kan hjælpe dig med at opnå dette.

2. Gør det nu!

Udsæt ikke tingene. Gør det, der skal til, for at få det, du ønsker, til at ske. Det bedste tidspunkt at gå i gang på er nu. I stedet for at komme med undskyldninger og brokke dig, skal du gøre noget ved det!

3. At bruge for meget tid på sociale medier

Sociale medier kan brænde dig af. Undersøgelser viser at vi brugere mere og mere tid på dem (her giver Astrid et bud på hvordan fordelingen ligger).

Ja, du vil gerne høre al den sidste sladder og se, hvad der foregår med vennerne. Men hvis du gerne vil være lykkeligere, skal du lære at sige nej til sociale medier. Det vil skåne dig for at få din selvsikkerhed såret og få dig til at interagere med den virkelige verden i stedet for.

Bruger du for meget tid på sociale medier, som Facebook, Twitter, m.m.? Klik ind på dr.dk og test dig selv nu.

4. At tage dig selv for alvorligt

Ja, du vil begå fejl. Du kan ikke være perfekt og bør ikke forvente at være det, men du bør altid fokusere på, hvad du kan lære af fortidens fejltagelser.

5. Tal positivt til dig selv

Forvent det bedste og aldrig det værste. Du skal vide, at dette bare vil give dig den selvsikkerhed, der skal til for at føre de ting, du ønsker, ud i livet.

6. Lær at sige nej

Der er masser af ting, der vil fange dit blik og have en tendens til at dræne din energi. Men dine tanker bør være fokuseret på at få mere ud af mindre i stedet for mindre ud af mere. Så sig nej til de ting, der udmatter dig og ikke styrer dig mod dine største mål.

7. Vær konsekvent

Det giver ikke mening bare at fjolle rundt. Færdiggør alle dine handlinger. Vær konsekvent og tilregnelig.

8. Vælg vækst

Du skal ikke lade dig slå ned af kritik eller skuffelser. Tænk på, hvordan du vil vokse som resultat af et tilbageslag eller en fiasko, i stedet for at lade det slå dig ud.

9. Tag ansvar

Tag ansvar for de ting, du har kontrol over. Og dit liv eller den retning, du tager med det, er dit allervigtigste ansvar.

10. Prioriter

Gør de ting, der betyder noget. Når du er organiseret, hjælper det din selvtillid, og det hjælper dig til at forblive produktiv.

11. Sæt pris på dig selv

Lær dine styrker og svagheder at kende. Vid, hvad du kan tage, dine begrænsninger, og hvor langt du kan gå.

12. Vær realistisk

Der er ikke noget i vejen med at stile højt. Men du skal være sikker på, at du kan opnå det, du sætter dig for at gøre. Det er bedre at nå et mål end bare at leve med ønsketænkning.

13. Visualiser

Tænk over, hvor du vil hen, og visualiser, at det lykkes. Forestil dig eller se dig selv nå de mål, du har sat dig for at nå.

14. Vær tolerant

Al feedback bør lyttes til eller overvejes på en konstruktiv måde. Du skal ikke vrage noget, der kan føre til, at du forbedrer dig som menneske.

15. Søg støtte

Søg støtte fra venner, familie og kollegaer. Du kan ikke nyde livet eller være lykkelig alene, du har brug for konstant forbindelse med andre for at blive lykkelig.

16. Vær resultatorienteret

Tænk over, hvordan du får det bedst mulige ud af en udfordrende situation. Lad være med at tænke på eller dvæle ved problemer, og tænk i stedet over løsningerne og på, hvordan du klarer tingene i en snæver vending. Naviger mulighederne, læg en strategi og brug nye teknikker.

17. Løsriv dig

Løsriv dig, tag pauser og find tid til at nyde øjeblikke med venner, familie og dig selv. Du kan kun blive gladere, når du trækker dig tilbage fra arbejds- og teknologidramaet fra tid til anden. Det giver dig tid til at fokusere og rigtigt se, hvad der foregår omkring dig. Desuden vil du være i stand til at tilbyde dig selv det overblik, du fortjener i processen.