Hele meningen med livet er at opleve alle op- og nedturene. Det har aldrig været lutter lagkage for nogen. Mens visse mennesker reagerer på livets knubs med optimisme og håb, er der andre, der ikke er så heldige at have eller efterstræbe et sådant perspektiv. Selvbeherskelse og tålmodighed spiller en vigtig rolle i de hårdeste perioder i vores liv, enten vi vil det eller ej. Og jo, det er slet ikke så svært at lægge en plan og bakke sine påstande op med handling. Meget afhænger af, hvordan den enkelte tager det til sig, vedkommende lærer, og bruger det til at forbedre sig.

Du undrer dig måske over, hvordan man kan manuelt kan ændre på de mentale bølgelængder under vanskelige forhold. Nogle af os taler med terapeuter, mens resten læser sig til inspirationen på internettet. Hvis du hører til den sidste gruppe, får du her en forklaring, der til punkt og prikke forklarer de sandheder, du burde vide om dig selv. Dette er meget vigtigt, da et kig på dine indre færdigheder baner vejen for at klare de ydre forhindringer. De fem vigtigste ting, du bør vide om dig selv som en del af menneskeheden er:

1. Du er en overlever

Ja. Hele menneskeheden går ud på at overleve. Mennesker er de mest højtstående af alle levende skabninger, og vi er skabt med en uforlignelig evne til at kæmpe, tilpasse os og eksistere. Det er faktisk ikke engang en udfordring for os at overleve enorme ulykker og problemer. Vi bliver bare sløve og umotiverede, drevet af de eksterne faktorer.

Sandheden er, at du har alt, hvad der skal til for at rejse dig, når strabadserne melder sig, så du kan kæmpe dig igennem og nå dit bestemmelsessted. Hvad enten det drejer sig om en personlig tragedie, finansielle vanskeligheder eller en mental konflikt, er du udstyret med et usynligt skjold, du kan bruge, så du kan beskytte dig mod modgangen. Det er bare helt op til dig, hvordan du bruger denne evne til fulde.

2. Du er forud-programmeret til at få succes 

Kan du huske evolutionsperioden, hvor mennesket kom fra aberne? Tænk processen igennem. Vi er af naturen programmeret til at udvikle os og bryde igennem. At udvikle sig drejer sig ikke blot om at skifte habitat og omgivelser. Det handler også om at vokse med de vanskelige situationer og bevise, at vi er større end dem.

Husk, at det ligger tættest på dit virkelige jeg at tilpasse dig, starte på en frisk og leve videre. Processen kan vare længere for nogen end for andre, men processen er uundgåelig. I sidste ende vil du stå på egne ben og tage kontrol over situationen. Du er født til det. Og skal du bruge lidt inspiration, har Inc sammensat en liste over evner, der kan give dig succes.

3. Du vil lave dine egne regler

Kig bare på de regler, der er blevet fastlagt for den civiliserede verden som sådan. De er lidet mere end menneskeskabte arrangementer for ideelle forhold. Det samme gælder for din individuelle kamp. Det, at du er landet i en bestemt situation, vil stort set afhænge af din adfærd, eller hvordan du ville have reageret på den.

4. Du vil blive bedre, ikke bitter!

Der findes et udtryk – man kan enten blive bedre eller bitter over vanskeligheder. Du kan være sikker på, at dit sind først vil se på de ‘bedre’ muligheder, og at det ikke vil være bittert. Du skal gribe øjeblikket og give dig selv peptalks, der motiverer dig til at blive bedre, når du støder på en forhindring. Det er dog ikke en evne, der er nem at få, for de fleste af os.

Men husk, at det ikke er en umulighed. Når du programmerer dine tanker for en bedre dag i morgen, sår du fremskridtets frø i underbevidstheden. Bedre tanker, der fører til bedre handlinger og endnu bedre resultater. Du har det i dig at blive bedre for hver dag, der går, og ikke andet.

5. Se dig i spejlet – der er din ultimative konkurrent

Der er ingen bedre modstander i livet dig selv. Det er vigtigt at bekæmpe dine negative følelser og ende med at være positiv. Det er ikke helt nemt, men kan gøres med selvmotivation og konstant affirmation. Det her er dit slutspil, og resten er bare fup og fiduser. Se dig i spejlet – det er der, dine ultimative kamp ligger.

Overvind dine egne indre dæmoner, så bliver det nemt nok at tage sig af de ydre djævle. For det meste sker det hele i hovedet på dig, og det er der, du kan ændre plottet. Sørg for at følge denne enkle mantra for at berige din indre sjæl og holdning.