5 fornødenheder fra IKEA, der vil spare dig penge, og som du ikke må gå glip af

IKEA er alles yndlingsforretning for fantastiske fornødenheder til boligen.

Vi elsker de rene linjer og enkelheden, og at det hele er let at samle. Men vi bør ikke købe billigere ting og så betale det hvide ud af øjnene i forsyninger.

Disse 5 produkttyper, der fås i IKEA, er ikke blot fornødenheder, de er også billigere end alternativer på markedet. Det betyder, at du ikke behøver at slå ungernes sparegrise i stykker bare for at kunne få råd til dem, og du behøver heller ikke at bruge af de penge, du har sat til side til vedligeholdelse af huset. PLUS, de vil spare dig meget mere i årene fremover. Gå ikke glip af disse dejlige varer.

1. Tæpper og gardiner

Der er mange boliger, der mister varme gennem gulvet. På grund af dette er en investering i gulvtæpper en nem, billig måde at spare på varmeregningen på. Hvis du hænger gardiner op omkring vinduer og glasdøre, kan du også spare på både opvarmning og nedkøling. Gardiner kan holde solvarmen ude i de varme sommermåneder, og de kan også holde varme inde i vintermånederne. Både tæpper og gardiner fås i så mange farverige variationer i IKEA, så de ikke blot er energibesparende, de kan også pynte lidt op i boligen. Vælg mellem nogle flotte designs, der passer til ladeportsbeslagene, så det ikke behøver at gå ud over din personlige stil.

2. Køleskabe

Køleskabe er af den type hårde hvidevarer, der altid skal køre, dag og nat. Men sommetider bruger de mere energi end nødvendigt. De fleste nye køleskabe og frysermodeller bliver fremstillet, så de er mere energieffektive end ældre modeller. Ved at erstatte den gamle, kan det spare dig lidt ekstra penge, og desuden vil en ny bruge op til 40% mindre energi end ældre, mere gammeldags modeller. De nyeste IKEA køleskabe er blevet klassificeret A+ eller A++, sammenlignet med den B- eller A- klassificering ældre køleskabe har.

3. LED lys

Omkring en fjerdedel af energiforbruget går til belysning, men IKEAs LED lys bruger omkring 85% mindre energi end ældre pærer. IKEA har fuldstændig udskiftet al deres belysning til LED. Men med deres nye designs kan belysning også blive sjovere og smukkere. Ikke blot det, men LED lys fås i et stort udvalg af størrelser og virker med alle fatninger, så du ikke behøver at udskifte din yndlingslampe eller lysarmatur.

4. Vandhaner

Med større familier eller endda blot med glemsomme familiemedlemmer kan det være svært at spare på vandet (specielt når der skal masser af vand til på daglig basis). Men IKEA har vandhaner til badeværelset, der sparer op til 50% vand og vandhaner til køkkenet, der vil spare op til 30% i vandforbrug. Du kan begynde at spare penge på vandforsyningsregningerne ved at fokusere dine vandbesparende indsats på kilden. Med disse nye vandhaner fra IKEA, der fås i mange forskellige dejlige stilarter, så de kan passe ind i din boligindretning, kan du spare penge uden at lave om på familiens vaner.

IKEA har også alletiders nye designs for vaskemaskiner og opvaskemaskiner, der også fokuserer på vandeffektivitet. Med disse fantastiske apparater, vil du ikke føle, at du absolut skal begynde at vaske op i hånden hele tiden, bare så du kan spare lidt penge. Du kan få fred i sindet, fordi du ved, maskinen vil gøre alt det hårde arbejde for dig.

5. Komfurer

IKEA har nogle fantastiske valgmuligheder, der omfatter komfurer med den nye induktionsteknologi. Du behøver ikke at gå på kompromis med din gode madlavning for at spare, og du kan i stedet investere i et nyt komfur, der varmer gryden op (og ikke alting omkring den, hvilket kan resultere i større varmetab). Disse komfurer sparer ikke blot energi, de virker også bedre end ældre glas-og-keramik komfurer. IKEA har også fantastiske gryder og pander, der passer til deres energieffektive komfurer.

Disse fornødenheder fra IKEA er ikke blot energieffektive, de bidrager også til at beskytte nogle af mest dyrebare ressourcer, jorden har at byde på, samtidig med at de sparer dig og din familie penge.

Hvis du investerer i nogle af disse ting, vil det hjælpe din familie med at blive mere økovenlig, og forsyningsregningerne vil være lidt mindre voldsomme.

Har DU tips til energivenlige IKEA genstande? Del dem i en kommentar herunder.