Efterhånden som efterårsbladene begynder af blæse sammen i haven og vinden pludselig begynder at blæse koldt, er der mange mennesker, der begynder at tænke på at forberede sig til de kommende højtider og alle de sammenkomster, der som regel planlægges.

Hvert år er jule- og nytårsfesterne og andre sammenkomster omkring højtiderne, alletiders chance for alle til at være kreative og gavmilde. Det er nu, du skal begynde at forberede dig ved at lægge planer for de gaver, du vil give.

Uanset om du deltager i et vinterbryllup, en fødselsdagsfest, en firmafest eller en afskedsfest for en, der går på pension, eller om du bare skal være klar til jul, er her 15 praktiske ideer til sjove måder, du kan give kontanter på, som ikke springer budgettet og privatøkonomien:

1.  Pengetræ

De seneste par år er pengetræer blevet meget populære på gaveborde til bryllupper eller ved døren, når der samles penge ind til godgørende formål. Dette skyldes, at de kan laves i stort set alle størrelser og af forskellige materialer. For bryllupper kan træet pyntes i bryllupsfarverne, for eksempel ved at bruge bånd. Nogle træer er ret store, mens andre er små nok til at stå på et bord. Gæsterne inviteres til at rulle deres pengesedler sammen og binde dem på træet. Disse træer er en enkel og smuk måde at få penge på.

2.  Ballonpenge

Hvis du planlægger en fødselsdagsfest for dit barn, kan det være en ide at rulle pengesedler (små eller store) sammen og komme dem i balloner, inden du puster dem op. Pengene er ofte skjulte, indtil barnet opdager dem, så det kan være en sjov overraskelse. Denne ide kunne også bruges til voksenfester.

3.  Pengeglas

Et pengeglas er en traditionel måde at give en kombination af mønter og sedler sammen i et stort glas. Du kan bare fylde glasset med det pengebeløb, du ønsker. Masser af småpenge er en sjov gave. Efter du fylder glasset op, kan du pynte ved at binde farverige bånd, perler eller garn omkring glasset. Det er en kreativ, men enkel måde at give en blanding af mønter og pengesedler på.

4.  Pengekage

Her er en original ide, der kræver lidt tid at forberede. Bare rul pengesedlerne sammen og kom hver af dem hele vejen rundt om midterstykket. Den ville være en virkelig fin gave til fødselsdag eller studentereksamen. Eller den kunne endda være en snild bryllupsgave.

5.  Pengeengle

Du kunne lave enkle juleengle af sammenfoldede penge. Englens hoved kan laves af et påskeæg eller en skumkugle. Disse engle kan være den perfekte julepynt som gave for hvem som helst, og de vil se søde ud på juletræet.

6. Penge-skjorte

Sjov pengeskjorte af en halvtredskroneseddel (halvtredser)

Sjov pengeskjorte af en halvtredskroneseddel

En sjov idé er at sammenfolder en halvtredser til en lille skjorte eller trøje. Du kan lave flere af dem, men de kan godt være en smule tidskrævende.

7. Slikpenge

Her er en god ide, hvis du har børnebørn, du gerne vil give penge til. Tage mønter i ruller og pak dem ind i julepapir og så vrid begge ender rundt og bind bånd om dem. Det får dem til ligne kæmpe stykker slik, og de vil være en fantastisk gave, som børnebørnene vil kunne lide. Du kan også komme dem i deres julestrømper.

8.  Pengekasse

Hvis du har lidt tid at bruge på det, kan du dække en lille kasse med penge og så have en rulle penge inden i kassen. Denne ide vil virke med store eller små sedler. Når du dækker kassen, får det gaven til at se meget attraktiv ud.

9. Pizzapenge

Denne ide kunne være effektiv for en børnefødselsdag eller endda bonusser på arbejdet. Bare spred pengene ud i en cirkel inden i en pizzakasse og læg nogle få mønter ovenpå. Pizzapenge kunne være en sjov overraskelse ved din fest.

10.  Pengepynt

Hvis du er meget kreativ, kan du finde ud af at komme penge inden i næsten hvad som helst. Hvis du for eksempel forærer et stykke julepynt væk, der er udformet som et lille lokomotiv, kan du proppe en pengeseddel inden i. Du kan også bruge selve pengene som gave ved at lægge sedlerne inden i en lille æske, der ser ud som om, der er chokolade i, eller du kan bare folde pengene, så de ligner stjerner eller træer.

11. Pengetræsskov

Hvis du giver penge til en gruppe mennesker, er her endnu en ide. Lav en lille granskov i en æske og fold pengene (du vælger beløbet), så de kan stå op i æsken. Det kan godt være, de skal rulles omkring pap, så de kan stå op. Så kan du pynte din store æske, så hvert lille træ bliver en pengegave. Det ville være meget originalt!

12.  Pengefarvekridt

Når du vil give penge til småbørn eller børnehavebørn, kan du bare rulle en pengeseddel rundt om hvert farvekridt og tape den fast. Det er en enkel og nem måde at gøre ethvert barn glad på.

13. Pengekort

Julekort eller andre kort til særlige lejligheder er en god lejlighed til at bruge din kreative side og finde på gode ideer. Hvis du laver et kort med en skolebus på, kan du proppe nogle få sedler ind ad vinduerne. Det kommer virkelig an på, hvad dit kort forestiller. Pengekort vil virke for enhver fødselsdag, studenterfest eller særlige lejlighed.

14.  Pengeplante

Til den her ide skal du bare købe en lille urtepotte, og efter du sætter pengene fast om midterstykket, skal du rulle hver pengeseddel, så den har facon som et blad. Den samlede virkning er, at det ligner en køn grøn plante, og det er en dejlig gave.

15. Kæmpe check

Engang imellem kan der være lejlighed til at give en stor sum penge. Hvis pengegaven skal foræres til en skole eller anden organisation, kan du få en stor check trykt, så du kan tage billeder med modtagerne under overrækkelsen.

Hvis du vil give et stort beløb til en nybagt student, kunne du også få en stor check trykt og sende den til studenten i en plakatrulle.

Eller hvis du giver brudeparret pengene til udbetalingen på et hus eller deres bryllupsrejse kunne du få en kæmpe check trykt og bære den ind til bryllupsreceptionen eller du kan rulle den sammen og komme den i en plakatrulle, så du personligt kan overrække den.

Ved at give kontanter i gave har du en nem måde at løse dine gaveproblemer på, så du ikke behøver at købe ind i sidste sekund. Prøv at bruge nogle af ovenstående ideer til at gøre lejligheden sjov og spændende for modtagerne, så har du gjort dit til gaveudvekslingen!