Efter at den selvudnævnte Bitcoin-opfinder, Craig Wright aka Satoshi Nakamoto, er trådt frem, er det relevant at diskutere hvorfor du, som privatperson, bør overveje at anskaffe dig bitcoins i din privatøkonomi.

Som Tim Draper siger, “Bitcoins gør plads til, at der vil skabes en revolution, på samme måde som personlige computere gjorde det i 1970’erne eller internettet gjorde det i 1990’erne”. Denne artikel giver dig 10 grunde til, at du bør eje Bitcoins:

1. Bitcoins er ikke afhængige af nogen central myndighed

Bitcoin er en digital valuta, der opstod i 2009 med en software udvikler ved navn Satoshi Nakamoto (alias). Bitcoins er ikke underlagt nogen central myndighed. Derfor er der ingen regering eller central bank, der bestemmer over dem.

2. Lavere gebyrer end andre traditionelle online betalingsmetoder

Bitcoins fås næsten uden gebyrer. Desuden er alle de programmer og tjenester, der er blevet udviklet omkring Bitcoin økosystemet, og som langt de fleste slutbrugere ender med at bruge, også forbundet med lavere gebyrer end andre traditionelle online betalingsmetoder.

3. Det er den største kryptovaluta, der findes

I skrivende stund findes der masser af kryptovaluta på internettet. Men Bitcoins er den, der har langt de fleste brugere og markedsværdi. Derfor skal du vælge Bitcoins, hvis du står og skal vælge en kryptovaluta!

4. Europa har lige reguleret den som en handelsvare, der ikke er underlagt moms

Europa har lige godkendt bestemmelser, der klassificerer Bitcoins som en handelsvare. Som sådan er de fritaget for moms. Prisen på bitcoins afgøres af udbud og efterspørgsel. De nye bestemmelser vil højst sandsynligt øge efterspørgslen efter Bitcoins, da de er legaliserede og skattefri inden for den monetære Europæiske Union.

5.  Høj volatilitet på aktiemarkedet kan have en positiv indflydelse på prisen for Bitcoins

2015 har vist sig at være et yderst volatilt år, hvad angår aktier, da aktiemarkeder over hele verden er steget og faldet skarpt. Der er mange, der ser Bitcoins som en erstatning for guld og derfor som en måde at bevare værdi på. Høj volatilitet på markedet kan få mange penge til at strømme til Bitcoins. I de kommende måneder vil markederne sandsynligvis være meget volatile.

6. Flere og flere virksomheder skaber værktøjer for Bitcoin økosystemet

Venturekapitalister hældt masser af penge i Bitcoin økosystemet. Forskellige tjenester og apps, der kan hjælpe slutbrugeren, er nu tilgængelige for forbrugere, der ikke er teknisk anlagt. Efterhånden som man udvikler og bruger flere produkter inden for Bitcoin økosystemet, vil brugen af Bitcoins øges, og det vil efterspørgslen også. Dette vil sige, at du nemt kan gøre et par hundrede dollars til et par tusind dollars med tilstrækkeligt øget efterspørgsel.

7. For at undgå, at bankerne stormes (tænk Grækenland eller Argentina)

Husker du tidspunkter, hvor folk stormede bankerne? Du skal ikke ret langt tilbage i tiden. Både Argentina og Grækenland har været ude for det i de sidste par år. Bitcoins kan være en løsning til opbevaring af formue uden for det traditionelle banksystem, så folk undgår at blive panikslagne, når bankerne stormes.

8. Stigende trend i den kommende måned

Hvis der er noget vi ved om Bitcoins er det, at de er yderst volatile. I 2015 var der et stykke tid, hvor det så ud til, at kryptovalutaen ville finde en prismodstand at holde sig til, men stigningen i oktober og det efterfølgende fald i november viste, at denne stabilitet er en fejlopfattelse. Men Bitcoins er på vej opad mod 600 dollars pr. Bitcoin, og de skulle begynde at stabilisere sig i 2016.

9. Den sikreste betalingsmåde online

Bitcoin protokollen er det sikreste system til betaling online, og med så mange betalingssystemer, der laver produkter til slutbrugeren, er Bitcoins helt sikkert en af de sikreste muligheder til håndtering af betaling online.

10. At være en af de tidlige brugere af den effektive blockchain teknologi

Det mest effektive ved Bitcoins, er ikke selve Bitcoin valutaen (dvs. kryptovalutaen), men den blockchain, der ligger bag. En blockchain er bare et forvirrende navn for en delt database, og den vil finde masser af anvendelser på en større skala. Bitcoins giver dig mulighed for at blive en af de første brugere af denne teknologi, der kan revolutionere verden.