Du har prøvet alt og der er bare ikke noget, der virker, vel?

Har du virkelig prøvet alt?

Har du prøvet Palæo? Fleksibel slankekur? Kulhydratfattig? Tilbagevendende fasting? Vegansk? Metabolisk type diæt? Vanddrikkeri, som morgendagen aldrig kommer?

Behøver jeg at fortsætte?

Pointen er, at den perfekte kur findes et eller andet sted. Det kan godt kræve lidt møje fra din side virkelig at prøve hver af dem og finde ud af, hvad for en, der virker bedst for dig. Men du kan stole på, at den rigtige slankekur findes, uanset hvad dine mål er.

Enhver, der hævder, at deres kur er bedst, giver udtryk for en personlig præference… eller også vildleder de dig (enten med vilje, eller fordi de ikke ved bedre). Vi ligner måske nok hinanden biologisk alle sammen, men vores mentale kapacitet og evner er meget forskellige.

Det, der virker for mig, er noget helt andet, end det, der virker for dig. Når det er sagt, skal det dog også siges, at vi her har 6 trin til at finde den perfekte kur til DIG!

1. Klar…

Det grundlæggende princip for enhver vellykket diæt er at forbrænde flere kalorier, end du indtager. For at sikre, at du kan holde styr på det, skal du vide, hvor du står, på nuværende tidspunkt.

Der er masser af regnemaskiner, der kan fortælle dig, hvad dit nuværende vedligeholdelsesindtag er, men den bedste måde er selv at finde ud af det. For at gøre dette, skal du bruge en grundlæggende kalorietællings-app eller et websted (der er MANGE gratis muligheder, som fx MyFitnessPal til iPhone og Android — du skal bare søge efter “kalorietæller”).

Hold øje med dit normale indtag over de næste 3 dage. Så skal du tage gennemsnittet af de 3 dage, og så har du dit udgangspunkt. For at tabe dig, skal du simpelthen holde dit indtag på 85 af det tal herefter og blive ved med at logføre dit indtag… så er du godt på vej!

2. Søg og du skal finde

Begynd at søge efter de mange muligheder, der er til rådighed for dig (jeg remsede nogle få op i begyndelsen af denne artikel). Se efter det, der lyder mest tiltrækkende efter din mening, en, der giver dig det højest mulige niveau af psykologisk velvære. Men forstå, at der følger et vist ubehag med alle diæter. Det er selvfølgelig altid nødvendigt at gå på kompromis. Hvis det var nemt, ville du trods alt sikkert ikke have brug for at læse dette.

3. Afprøv det i laboratoriet

Du ved, hvad dit udgangspunkt er, du har fundet noget, der i princippet lyder godt… nu skal det prøves! Husk, at regel nummer et for enhver diæt er at overholde den. Hold dig til den og husk, at så længe du er i kalorieunderskud, skal du nok tabe dig.

4. Mål din succes

Folk glemmer sommetider at holde øje med mere end bare deres vægt, når de er på kur. Du bør lægge mærke til, hvordan du har det, både fysisk og mentalt. Føler du dig konstant skidt tilpas eller oppustet eller irriteret? Føler du dig let, motiveret og som en, der har styr på det? Læg mærke til mere end bare din vægt, for en kur, der gør dig mere selvsikker er det, du er ude efter!

5. Lav ændringer

Du kan tabe dig (eller tage på) på enhver kur, hvis du foretager de rigtige ændringer, så du bør stile efter at finde en kur, du kan lide, og så tilpasse den til dine mål. Hvis du bemærker, at du ikke taber dig efter ca. en uge, skal du trække 100 kalorier fra dit indtag og genevaluere kuren. Du må ikke være for aggressiv, ellers maler du dig selv inde i et hjørne senere, når du ikke har ret meget plads til at tilpasse kuren, hvis vægten står stille igen.

6. Resultater…

Var den kur, du valgte, god nok? Hvis den var det, så tillykke, så har du måske fundet den perfekte kur til dig! Sørg for at give den nogle uger, så den virkelig har en realistisk chance. Hvis det ikke er kuren for dig, skal du ikke bekymre dig om det, du prøver bare en anden en.

Det vigtigste af det hele her er, at de nu har de værktøjer, du skal bruge, for at hænge i og være fast besluttet på at finde din perfekte kur!