Sponsoreret artikel

Easy money! Eller på dansk: lettjente penge. Det er ikke så nemt, som mange gør det til, og heldigvis for det, for så ville det økonomiske system hurtigt få udfordringer. Alligevel tror mange fejlagtigt, at de nemme penge strømmer én i møde, hvis man opretter egen hjemmeside med det rette indhold. Så nemt er livet sjældent.

Du skal have den helt rigtige idé, og så skal du besidde en vis portion held og netværk for at tingene lykkes. Du kan naturligvis sagtens kaste dig ud i et projekt, men vær beredt på en proces, hvor der skal bruges timer på at stable noget stort på benene. Der skal muligvis investorer og andre nyttige ressourcer ind i virksomheden, og derfor handler det om at sælge din idé så godt som muligt. Det kan du gøre på mange måder, men efter min mening er den billigste og bedste metode at banke en god hjemmeside op.

Webshop på 5 minutter

Og snakker man om hjemmesider, er jeg ikke i tvivl: du skal gå efter WordPress — enten deres hostede eller selv-hostede udgave. Dette gratis hjemmesidesystem er ubetinget det mest udbredte system på verdensplan, hvor lægfolk sjusser sig frem til, at over 80 millioner websites kører på WordPress. Det forstår jeg godt, for WordPress er et solidt og godt system, og det kan bruges til mange formål.

Det er der flere grunde til. WordPress er open source, og det betyder at systemet konstant gøres bedre og mere sikkert. Desuden sidder et hav af nørder rundt omkring og skaber gode ekstra ”apps” til WordPress, som dermed kan bruges til endnu flere ting. Du kan for eksempel koble en webshop til en WordPress hjemmeside på 5 minutter. Der skal lige gøres lidt ekstra for at succesen er i hus, men i princippet kan du have en webshop på ganske kort tid.

Gratis videokursus

Desuden ligger i tusindvis af skabeloner og venter på dig. Disse skabeloner er så professionelle, at du med nogle timers arbejde kan skabe et website, som ser rigtigt godt ud. Nogle skabeloner er gratis – andre koster penge. I princippet kan du altså starte en hjemmeside op helt gratis. Husk dog på at jeg anbefaler at du køber dit eget domæne samt plads på et webhotel. Her kan du være i gang for 300 kroner for det første år.

Skulle du være interesseret i at lære WordPress, inden du går i gang, er der mange gode tutorials på nettet. Nemprogrammering byder på et gratis videokursus. Du kan også vælge et WordPress kursus, hvor du mødes med andre levende mennesker og hvor jeg underviser på kurset. Det betyder at du får svar på dine spørgsmål, og at vi fordyber os i WordPress universet sammen og får hjulpet dig konkret i gang med egen hjemmeside. Lyder der fristende?

Hvis du arbejder med din ide og hvis du får den præsenteret på ordentlig vis, er internettet en god måde at servere dine dessert på. Held og lykke med projektet.