I verden i dag må sand fred komme fra vores eget indre og vores egne handlinger. DU skal selv være forgangsmand for dit liv. Forandringer starter med dig selv.

Her er 30 små ting, du kan gøre jævnligt for at øge din samlede følelse af harmoni, fred og velvære:

1. Lad være med at tage med til hvert eneste skænderi, du bliver inviteret til

Specielt når du er sammen med folk, der trives med kaos, skal du være villig til at sige nej tak, når du bliver inviteret til at være med i dramaet.

2. Fokuser på dit åndedræt

Stop dagen igennem og tag nogle få dybe åndedrag. Hold stress fra livet med teknikker som “firkantet åndedræt.” Ånd ind, mens du tæller til fire, hold vejret, mens du tæller til fire, så ud, mens du tæller til fire, og hold vejret igen, mens du tæller til fire. Gentag hele omgangen fire gange.

3. Bliv organiseret og smid det gamle ud

Et rodet rum skaber ofte et rodet sind. Tag dig tid til at afskaffe alt, hvad du ikke har brugt i et år, og invester i organisatoriske systemer, der kan hjælpe dig med at holde tingene ryddelige.

4. Tag dig selv i at være dømmende

Hver gang du er fristet til at have en mening om en andens liv, skal du tjekke dine hensigter. Når du dømmer andre, skaber og fremmer det negativ energi.

5. Vær hurtig og flittig til at sig ‘tak’

Begynd og afslut hver dag med en taknemmelig holdning. Se efter chancer i din dagligdag og dine interaktioner til at udtrykke påskønnelse.

6. Smil mere

Selv, hvis du kun “smiler på ydersiden,” er der mange videnskabelige fordele ved at smile og grine. Vær også opmærksom på dit ansigtsudtryk, når du er optaget af mentale aktiviteter som at køre og gå. Smil til verden!

7. Lad være med at bekymre dig om fremtiden

Så svært som det lyder, er der en direkte forbindelse mellem at holde sig i nuet og at leve et mere fredfyldt liv. Du kan ikke kontrollere fremtiden. Som det gamle ord siger, “Bekymring er som en gyngestol. Den giver dig noget at lave, men du kommer ingen vegne”. Øv dig i lige så stille at bringe dine tanker tilbage til nutiden.

8. Spis rigtig mad

Jo nærmere maden er på den tilstand, den kom fra jorden i, jo bedre vil du have, når du spiser den. Vælg fødevarer, der kommer fra Moder Jord frem for fødevarer, der kommer fra fabrikken.

9. Vælg at være glad frem for at få ret

Det sker alt for ofte, at vi gør afkald på sjælefreden for at få vores mening trumfet igennem. Det er det sjældent værd.

10. Hold teknologi ude af soveværelset

Der er mange undersøgelser, såsom en, der blev foretaget af Brigham og Women’s Hospital, der har forbundet det blå lys fra elektroniske enheder før sengetid til dårlig søvn og samlet velvære. For at gøre det endnu værre, er der mange mennesker, der siger, at de ikke kan modstå at tjekke mail og sociale medier, når deres mobiler er inden for rækkevidde af sengen, uanset tidspunktet.

11. Gør brug af filtreringsfunktioner på sociale medier

Du vil måske helst ikke fjerne dem som ven fuldstændigt, men du kan vælge om du vil følge deres oplæg og/eller kilderne til de oplysninger, de deler.

12. Bliv godt tilpas med stilhed

Når du forestiller dig en person, der er i det mest fredfyldte sindelag muligt, snakker de som regel ikke.

13. Lyt for at forstå, ikke for at svare

Så ofte i samtaler bruger vi vores ører til at give os signaler om, når det er vores tur til at sige, hvad vi vil sige. Øv dig i at lytte aktivt, stille spørgsmål, tænke over det og kan du tale.

14. Kom dine problemer i en boble

Når du begynder at føle dig angst, skal du visualisere, at situationen bliver indpakket i en boble, og så skal du forestille dig at kuglen flyder væk.

15. Tal langsommere

En mangel på fredfyldthed giver sig ofte udtryk i hurtig eller studs tale. Træk vejret ind, sæt farten ned og lad dine ord drives af tankefuld eftertænksomhed.

16. Udsæt ikke tingene

Der er ikke noget, der giver mere stress i livet, end at vente til sidste minut.

17. Køb en malebog

Mandala malebøger for voksne er ved at blive mere populære på grund af deres forbindelse med at skabe indre fred.

18. Prioriter dig selv

Du er den eneste person, du helt garanteret skal leve med 24 timer i døgnet resten af livet.

19. Tilgiv andre

Når du bærer nag, skader det dig selv forholdsvist mere end nogen anden. Giv slip.

20. Tjek dine forventninger

Antagelser fører ofte til drama. Husk det gamle ord, “Forventninger er tilsigtet bitterhed”.

21. Leg aktivt

Lad dit indre barn komme ud og more sig. Hop, dans, leg og lad som om!

22. Hold op med at kritisere dig selv

Verden er et hårdt nok sted med mere end nok kritikere. Det gavner ikke dit liv, at du bliver en af dem.

23. Fokuser din energi og opmærksomhed på det, du vil have

Tanker, ord og handlinger skaber alle energi. Energi tiltrækker lignende energi. Giv verden, hvad du gerne vil have tilbage.

24. Giv dig selv “beklagelsesfri” dage.

Beslut dig bevidst til ikke at beklage dig over noget en hel dag. Det kan godt være sværere, end du tror, og du vil ikke glemme visheden om dette.

25. Omgiv dig selv med mennesker, du virkelig nyder at være sammen med

Personligheder smitter som regel, og det er ikke alle, der er værd at blive smittet af. Værd påpasselig med dine valg.

26. Hold styr på dine penge

Finansielle bekymringer ligger på toppen af listen af de ting, der forvolder folk stress. Tag dig tid hver måned til at lægge et budget, regn ud, hvad du rent faktisk bruger og tjek om det er realistisk i forhold til de penge, du får ind.

27. Hold op med at prøve at styre alting

Ikke alene saboterer din indre kontrolfreak din følelses af fred, den kommer sandsynligvis også i vejen for eksterne mellemmenneskelige forhold.

28. Brug affirmationer

Gentag positive vendinger, der illustrerer det liv og de kvaliteter, du gerne vil tiltrække dig. Det kan godt være, det ikke falder dig naturligt, men det virker.

29. Stå op før solopgangen

Når man personligt ser daggryet, bringer det en enestående følelses af ærefrygt og taknemlighed for livet.

30. Vær dig selv

Der er ikke noget, der skaber mere indre dissonans, end når vi prøver at være noget andet, end det vi virkelig er. Autenticitet bringer glæde.