20 ting du ELSKER for dig, der foretrækker at være alene

Alene-tid er det bedste

Vi har alle ting, vi bliver begejstrede over. Men for dem, der nyder at være alene, kan de have bestemte foretrukne måder at tilbringe tiden på.

 1. De bruger tid på at se fjernsyn. Det handler ikke om fede fester eller om at gå i byen eller om at være med til en sammenkomst. De vil gerne se verden hjemme fra stuen.
 2. De læser en god bog. De vil gerne fyldes med mere viden og flere oplevelser. Og hvilken bedre måde at gøre det på end at bladre igennem en bog om et emne, de er interesseret i.
 3. De tænker over tingene. Hvad enten du kalder det at tænke eller meditere, vil folk, der elsker at være alene, gerne være sammen med deres eget sande jeg og mærke verden fra deres eget perspektiv. De ville tilbringe tiden alene i en afsides hytte eller langt ude i skoven med at gøre netop dette.
 4. De tager på bilture alene. Der er noget uendeligt ved vandreture eller en biltur på egen hånd, der giver dem mulighed for at evaluere deres tanker og lægge planer for fremtiden.
 5. De lytter til verden omkring dem. De ønsker at lytte til en særlig slags lyd, der harmonerer med sjælen. Den slags musik eller lyde giver dem mulighed for at komme i forbindelse med deres sande jeg.
 6. De nyder det ideelle måltid. Det drejer sig ikke om at spise eller om at skynde sig videre til andre ting. Folk, der elsker at være alene, nyder måltidet og tager sig tid til virkelig at smage på det.
 7. De arbejder på kunstneriske sysler. Som skribent kan jeg gøre ting, der forbinder mig med min sande følelse af formål. Folk, der elsker at være alene, fordyber sig i projekter, der opsluger dem, og de bruger deres kreativitet.
 8. De bruger tid på at observere. De ser verden for det, den er, ikke passivt, men aktivt. På den måde kan de stille de rette spørgsmål og få deres nysgerrighed stillet.
 9. De påskønner vejret.Om sommeren betyder dette, at de tilbringer tid udendørs. Om vinteren giver det dig flere grunde til at gå i hi indendørs, hvad enten det er med at sidde foran pejsen eller med at læse eller skrive i dagbogen.
 10. De går tur på stranden. Det kan være virkelig betagende at gå tur ved stranden, og det giver bedre plads til at tænke dybt og grundigt.
 11. De nyder et glas vin efter en lang dag. Det er vidunderligt at have sig en flaske vin efter en lang dag. Du kan ikke blot nyde smagen, men den slags øjeblikke giver dig tid til at slappe af og gennemgå dagen i tankerne (eller lægge dens begivenheder bag dig).
 12. De motionerer. Hvad enten der er tale om at løfte vægte eller gå på løbebåndet, har folk, der elsker at være alene, det sjovt, når de motionerer.
 13. De laver et lækkert måltid.  De behøver ikke at tænke på at vise verden, hvad de kan, de kan demonstrere det for sig selv.
 14. De går i biografen. Det er så sjovt at se en film selv, siden man kan gå derhen, hvor man vil, og man kan sidde, hvor man vil.
 15. De indretter deres bolig efter deres egen smag. Færre distraktioner fra andre giver dig mulighed for at ommøblere og få dit hjem ligesom du vil have det.
 16. De finder tid til at påskønne deres kroppe.Når man ser sig i spejlet alene, har man tid til at se, hvad der er galt med ens fysiske og mentale synspunkt, og hvad der ikke er.
 17. De tager tingene, som de kommer. Sommetider kan det være så besværligt at have planer. Når man er enspænder, kan man tage tingene, som de kommer.
 18. De finder minder i billeder, de har taget før i tiden. Du nyder at gennemse fotoalbummet og påskønner fortiden.
 19. De går på jagt. Når man går gennem skoven for at finde vildt, kan det lære en tålmodighed og vedholdenhed. Det er noget, enspændere nyder.
 20. De skriver. Når man skriver, helbreder det sjælen. Det viser, at du er villig til at give dine frustrationer, bekymringer og forventninger. Folk, der elsker at være alene, skriver fra tid til anden.

 

2 kommentarer

 1. Jep kan genkende stort set alle punkterne i mig selv. Problemet er, at omverdenen ikke forstår det og tror, at jeg har brug for hjælp til at finde en partner, men det er jo lige netop det jeg ikke gider.

  Sociale sammenhænge, som fester kan være ret irriterende, fordi det åbenbart er svært for andre at respektere min beslutning. Skal man trække sig helt fra de sammenhænge? for i mit tilfælde ender jeg ofte med at blive vred og tage hjem.

  • Hej Happy Me og tak for din kommentar.

   Jeg tror vi er mange der kan nikke genkendende til hvad du siger. Nogle gange bliver man, død og pine, nødt til at deltage socialt for ikke helt at ryge ud i kulden. Andre personer, der ikke er ens nære venner, “skylder” vel ikke en noget og derfor kan man ikke altid forvente at de forstår ens situation.

   Jeg mindes et humoristisk billede jeg så en dag, med teksten “Ikke til festen: vil gerne til fest. Til festen: vil gerne hjem.” 🙂

Skriv kommentar

Din email bliver ikke vist.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Pin It on Pinterest

Share This