Vi ved godt allesammen at vi bør spise sundt, men det er nemt at falde af vognen og vælge den letteste mulighed, når dagen er i fuldt sving.

Det er som regel ikke et problem at få tilstrækkeligt med frisk frugt, siden det mere eller mindre er naturens slik. Men hvorfor kan det være så svært at få den daglige portion grøntsager indenbords?

Undersøgelse [1] efter undersøgelse [2] viser hvor vigtigt det er med rigeligt mængder af både frugt og grønt, navnlig af hensyn til vitaminer, mineraler og kostfibre.

Nå, men det vil det ikke være, efter du læser dette.

Her får du 13 lækre smoothies, hver med en skjult grøntsag eller to, så du kan sørge for at fylde kroppen med den slags ting, den fortjener.

1) Fersken, gulerod og mango smoothie

Velsmagende, sund og vegansk? Denne søde smoothie vinder i alle kategorier.

2) Super grøn morgen smoothie

Er du på udkig efter næringsrig morgenmad, der vil give dig kræfter til at tackle enhver forhindring, der vover at stå i vejen for dig? Start bare dagen med denne smoothie, der er fuld af spinat, grønkål, banan og frosne druer.

3) Elektrisk pink smoothie

Denne farvestrålende bryg får sin farve fra blendede hindbær og rødbeder og vil chokere både øjnene og smagsløgene.

4) Sunset smoothie

Slubr denne velsmagende drik i dig, og du vil få din daglige dosis af gulerødder, ananas og hindbær på en gang.

5) Banan + blåbær smoothie

Du ville aldrig ane mistanke om (hverken fra udseendet eller smagen) at der gemmer sig blomkål i det glas. Drik det og få en god start på resten af dagen. (Via Harriet Emily)

6) Fersken og ananas yoghurt smoothie

Kompenser for alt det junkfood du spiste i weekenden med denne vitaminbombe af en “detox” smoothie fuld af friske ferskener, ananas, banan, græsk yoghurt og spinat. Den er lidt kraftig, eller drøj, så jeg vil anbefale en god blender eller anden smoothiemaskine der har godt med hestekræfter. (Via Sally’s Baking Addiction)

7) Hindbær, avocado og grønkål smoothie

Hvis du er på udkig efter en fløjlsagtig smoothie uden mejeriprodukter, kan du prøve at komme en avocado i blandingen. Det vil overraske dig, hvordan den fuldstændig forandrer din smoothie. Og den tilføjer desuden et sundt boost af omega-3 fedtsyrer.

8) Lusket chokolade smoothie

Her er en smoothie, der er så god, at selv ungerne vil elske den. Sørg bare for at vente, til de er færdige med den, før du fortæller dem, at der faktisk var moskusgræskari den.

9) Rød fløjls smoothie

Denne mørklilla skønhed gør det nemt at indtage de grøntsager, du måske ellers ikke ville vælge, såsom rødbeder og lilla gulerødder. Det har aldrig set så lækkert ud at spise sundt.

10) Bær og blomkål smoothie

Er du træt af din sædvanlige grønne smoothie? Den her har ikke den mindste smule grønt, men den er stadig fuld af vigtige næringsstoffer, der giver dit system det boost, det har brug for.

11) Sød kartoffel tærte smoothie

Hvis du gerne vil spise et fristende stykke sød kartoffel tærte til morgenmad, vil denne smoothie give dig noget at se frem til, når du vågner om morgenen.

12) Bær, avocado og banan smoothie

Det behøver ikke at føles som et kompromis at lave en sund smoothie. Hæld den i et flot glas, pynt med frisk frugt og nyd hver eneste bid.

13) Bær + granatæble smoothie

Denne salat-i-et-glas smoothie kombinerer romainesalat, bladselleri, agurk og mynte med frisk frugt til noget så lækker, at du ikke vil skænke alle grøntsagerne en tanke.

Hvordan foretrækker du at snige grøntsager ind? Vil du prøve nogen af disse smoothies? Læg en kommentar og fortæl os hvad du synes!