Du ved godt, de er sunde, men hvordan får du grønkål smoothies til at smage godt?

Alle er stadig vilde i varmen over grønkål. Stadig!

I popularitet er grønkål, som grøntsagsverdenens bacon, men i stedet for at smage enormt lækkert og vidunderligt og være ret rædsomt for sundheden, er det vildt sundt, og der skal nogle fantastiske evner til at gøre det lækkert.

Men snakken om grønkål nærmer sig cronut niveau, hvilket virker som om, det bare er blevet mere intenst over de seneste få år.

Sandheden er, at denne grøntsag, som vi førhen ikke forstod at værdsætte, får masser af opmærksomhed, og af gode grunde – den er ekstremt sund. Da den er smækfyldt med 45 forskellige flavonoider, spækket med antioxidanter og fuld af fiber, kan tilføjelsen af grønkål være en af de bedste måde at forbedre din kost på.

En nem måde at snige lidt grønkål ind i kosten på er grønne smoothies. Men hvis du nogensinde har prøvet at komme grønkål i dine morgen-smoothies, ved du, at det ikke altid går akkurat som du ønskede.

Med dens bitre, peberagtige smag, tager det lidt tilpasning for at få den rette balance i en drik.

Her giver Nope.dk dig nogle tips til at gøre grønkål lidt mere velsmagende:

Prøv ung grønkål

Mindre, blødere, mere delikat: ung grønkål er dyrere, men det er også meget mildere. Ung grønkål kan passe dig bedre, hvis du forsøger at snige lidt mere grønkål ind i kosten, men ikke er vild med smagen.

Frys det først

Selv hvis den bare er halvfrossen, vil grønkål være mindre stærkt i smagen og smage mindre bittert. Desuden hjælper det med at gøre din smoothie koldere, og det holder længere — det er bare godt på enhver måde. Du kan tage ribberne, skyl det, og smid det i fryseren, og tag så så meget, som du vil have og kom det direkte i blenderen for en hurtig, sund morgendrik.

Damp det eller giv det et opkog

Hvis du damper din grønkål lidt eller giver den et lille opkog, kan det nedbryde cellestrukturen, hvilket potentielt øger fordøjeligheden og din evne til at absorbere nogen af grønkålens næringsstoffer.

Visse folk inden for sundhedssektoren bekymrer sig over, at rå grønt kan have en negativ effekt på folk med skjoldbruskkirtel lidelser, og dampning kan være med til at løse dette problem. I praksis er det dog ikke noget du skal bekymre dig om. Fordelene ved at indtage planter som grønkål og rosenkål, pga. deres høje indhold af vitaminer, fibre og mineraler, er meget større end eventuelle negative sider.

Start småt

Hvis du først lige er kommet i gang med grønne smoothies, bør du overveje bare at stikke tåen i, fremfor at dykke direkte ind i den dybe ende: smid lidt romainesalat i blenderen og bliv vant til mere af en grøntsagssmag i den første uges tid eller to, og tilsæt så en lille smule grønkål ad gangen til dine smoothies.

Overdøv smagen

Når du først skal vænne dig til grønkål, er det i orden at overdrive de ekstra søde frugter lidt, såsom ananas og jordbær, for at overdøve smagen lidt. Smør af mandler, cashewnødder eller jordnødder kan bidrage til at overdøve smagen, mens du også får mere protein.

Her får du et par gode opskrifter på smoothies af den grønne og sunde variant:

1) Den tropiske grønkål smoothie opskrift

Hvis du lige er kommet i gang med grønkål smoothies er denne opskrift vidunderlig: nem, hurtig, og den stærke tropiske smag overdøver virkelig.

Ingredienser

  • 1¼ dl mango
  • 1¼ dl ananas
  • 1¼ dl kokosvand
  • 2 teskefulde hampfrø
  • 2 teskefulde limesaft
  • 4 spiseskefulde is
  • 2½ dl grønkål

Anvisninger

Kom alle ingredienser i en blender og purer til jævnt.

2) Hudklarende grønkål smoothie opskrift

Ser din hud lidt kedelig ud efter en tør, hård vinter?

Denne smoothie er designet til at få din hud til at stråle, mens den oven i købet smager godt.

Ingredienser

  • 1 teskefuld knuste kakaobønner
  • 7 spiseskefulde yoghurt naturel
  • 1¼ dl kokosvand
  • 1 spiseskefuld mandelsmør
  • 2 teskefulde hørfrø
  • 1 teskefuld vaniljeekstrakt
  • 1¼ dl blåbær
  • 1¼ dl ananas
  • 2½ dl grønkål

Anvisninger

Kom alle ingredienser i en blender og purer til jævnt.