Kærlighed kan være svært for de kloge. Her er grundene:

1. Vi prioriterer ikke et romantisk forhold over alt andet

For os er livet fyldt med alle mulige muligheder, og vi har tit fantastiske ideer, der skal føres ud i livet. Vi har en tendens til at bruge mere tid og umage på jobbet, men bare ikke på et romantisk forhold.

2. Vi har mere hjerne end skønhed

Mens det ikke altid er tilfælde, kan vi måske nok have en tendens til at være mere attraktive på indersiden end på ydersiden. I det store og hele har kloge mennesker en “skjult skønhed”, og det kræver en særlig person til at påskønne og anerkende det.

3. Vi betragter vores intelligens som en belønning i sig selv

Fordi vi er kloge giver det os en selvrealisering, der for visse mennesker erstatter behovet for at realisere os selv gennem et forhold. Vi får mest mening ud af vores præstationer.

4. Vi går i dybden

Og det kan være ret vanskeligt, hvad dating angår. Vi hr en tendens til at grave langt ned i en persons sjæl for at fastslå dennes niveau af interesse og trofasthed.

5. Vi går lige til sagen

Vi konfronterer problemer i et forhold med den selvsikre overbevisning, at vi har ret — og det er ikke alle, der kan finde sig i det! Vi er smarte, og vi ved, hvad der er rigtigt og forkert, og vi har ikke noget imod at fortælle dig, hvad der er i vejen med forholdet. Det kan også være med til at skabe problemer for gensidig tillid.

6. Det er sommetider svært at forstå os

Vores sind er kompliceret, og det er svært at forklare det alt sammen. Men vi prøver virkelig på at finde forståelse.

7. Vi overser tit spidsfindige tegn

Vi fokuserer mest på det store billede. Derfor kan vi overse små diskrete tegn på interesse fra and mennesker om ubetydelige ting. Det er ikke at vi absolut vil støde nogen, men sommetider lægger vi slet ikke mærke til det.