Hvis du vil være en Pokemon Go mester, skal du tænke som en Pokemon Go mester.

Spillet, der handler om at samle alle de flygtige Pokemons, har taget verden med storm og er hurtigt blevet det mest downloadede spil i diverse app stores, hvor det hurtigt rundede 50 mio. brugere på Android. Gaderne (og parkerne) er fyldt af folk med hovederne dybt begravet i skærmen i håb om at fange den næste sjældne.

For dem af os, som er vokset op med Pokemon på tv og som har måtte tage os til takke med kun at se på Ash fange dem alle, er det en kærkommen lejlighed til selv at prøve kræfter med de mærkelige væsner.

Men hvordan fanger du dem alle? Hvad er det bedste råd til at fange som mange som muligt og samtidig slå vennerne? Her får du 10 gode tips til, forhåbentligt, at mestre Pokemon Go.

1) Start med at investere i et par solide løbesko

For dem af jer, der endnu ikke har prøvet spillet, kan jeg hurtigt løfte sløret for at du kommer til at gå og løbe adskillige kilometer.

Hvis du er en seriøs spiller, kan du komme op på over 10 km om dagen og så batter det ikke meget med ukomfortable sko. Spillet, som fungerer ved hjælp GPS’en i mobilen, er desuden bedre til at opfange et let joggingtempo frem for langsom gang.

2) Du kan vælge Pikachu som din starter-Pokemon

Det lyder mærkeligt, ja, og som med så mange andre aspekter i spillet, får du ikke meget forklaret, men skal selv finde ud af det.

Lige i starten af spillet, hvor du får valget mellem Charmander, Squirtle osv., så undlad at vælge nogen af dem. Løb din vej, bogstavelig talt. Spillet vil prøve at få dig til at vælge en af dem, men når du har valgt dem fra fire gange, bliver Pikachu præsenteret. Vælg den!

3) Bevæg dig i lige linjer

Hvis du prøver at udklække æg, så er det vigtigt du bevæger dig i en lige linje. Spillet beregner nemlig afstanden du bevæger dig periodisk ved at tjekke afstanden fra hvor du var til hvor du er. Det betyder den har svært ved at måle præcis hvor langt du er gået, hvis du render rundt i cirkler.

4) Hurtigere op i levels

Selvom det kan være fristende at gå efter de mere sjældne Pokemons, er det vigtigt du fokuserer på de mere gængse – som f.eks. Weedle, Pidgey og Johnson – hvis du vil stige i levels hurtigst muligt. Dem skal du kun fodre med 12 eller 25 ”slik” for at de udvikler sig, hvorimod de mere sjældne skal have 50 eller mere.

5) Hav et solidt mobilabonnement

Du er måske ikke lige opmærksom på det, men Pokemon Go kræver mobildata, og det er derfor selvsagt nødvendigt ikke at løbe tør for data.

For nyligt kom det frem at den japanske OL-gymnast, Kohei Uchimura, havde fået en efterregning på 500.000 yen (svarende til 33.000 kr.), fordi han havde jagtet de små væsener i Rio. Børn og unge er i forvejen storforbrugere af mobildata, frem for tale, så find et passende mobilabonnement hvis du har i sinde at begive dig ud på den helt store jagt.

6) Vær social og arbejd sammen

Jeg har nu flere gange hørt tale om, at man ikke skal fortælle andre hvor de gode Pokemons befinder sig. Det er muligt det forholder sig sådan, hvis du har en direkte konkurrence kørende med personen, for ellers er der ikke hold i det.

Det er muligt Pokemon Go ikke har mange sociale funktioner indbygget, men det skal ikke afholde dig fra at være det. Når du kommer lidt op i levels og de gode bliver sværere at finde, er det vigtigt at arbejde sammen med andre Pokemontrænere. Spørg hinanden til råds og del oplysninger om hvor de forskellige kan findes, så stiger I alle hurtige i levels. Der findes også flere sider dedikeret til lokationer af Pokemons – specielt Reddit og Facebook kan være nyttig til de nyeste informationer.

7) Brug to telefoner

Til de mere ekstreme brugere, kan det være en idé at bruge to telefoner på samme tid. Den ene bruger du til en Gym Battle og den anden til en slags radar, så du ikke misser nogen der skulle poppe op mens du er i gang.

8) Spillet tracker ikke hvis app’en ikke er åben

Værd at nævne, da ikke alle er opmærksom på det: Spillet/app’en tracker ikke dine bevægelser når det ikke er åbent. Det betyder mobilen ikke vibrerer eller siger noget, selvom der er en Pokemon eller et PokeStop lige ved siden af dig.

Du bliver, helt konkret, nødt til at være endnu en af de mange der render rundt på hovedet i telefonen. Alternativt kan du holde app’en åben og have mobilen i lommen, og lytte til lydene vha. hovedtelefoner. Men er du et trafikeret sted, kan det være ret svært at høre hvad der foregår, så der skal i hvert fald spidses øre. Det er muligt Niantic kommer med et fiks senere hen.

9) Prøv parkeringspladser til at fange en masse Pokemons hurtigt

Af en eller anden årsag, lader der til ofte at spawne en masse Pokemons på parkeringspladser. Specielt hvis de er nær PokeStops.

10) Få bonus når du kaster PokeBalls

Du fanger en Pokemon ved at kaste bolden efter den krympende ring omkring dem, og prøve at få den til at lande på hovedet eller næsen, men der findes samtidig specielle bonusser der kan øge dine chancer for at holde på Pokemon’en inde i bolden, så den ikke smutter fri.

Tap og hold på Pokebolden – det starter ring-processen, og vent så til den har nået det korrekte punkt inden du smider den. Det er muligt den pågældende Pokemon prøver at undvige, men bare bliv ved med at hold på bolden indtil den vender tilbage. Så undgår du at smide den væk.

For fx at opnå 10 XP bonus, handler det om at ramme den når cirklen er størst. Det betyder gerne at du skal kaste når cirklen er mindst og så få den til at lande lige på hovedet af den.

Spiller du selv Pokemon Go og har du andre tips end nævnt her? Del dem i en kommentar herunder.