Netflix’s tilbud om uendelige mængder af prisvindende film- og seriekiggeri, for ikke at tale om helt nyt materiale, er noget de færreste kan takke nej til.

At du får det til kun 79,- om måneden, er noget der har ramt dyre kabel-virksomheder, som Stofa og YouSee, hårdt på pengepungen.

Undersøgelser har vist, at flere og flere danskere simpelthen opsiger deres kabel-tv, til fordel for streamingtjenester som Netflix, HBO, ViaPlay og andre.

Traditionelt tv, nu til dags, har flere store ulemper, som kan gøre det umådeligt svært at retfærdiggøre priser i omegnen af 550,- pr. måned (cirkapris for de store pakker hos udbyderne).

  1. Du har ikke mulighed for se programmerne når DU vil.
  2. Du er tvangsindlagt til reklamepauser på op til 10 minutter – og det endda EFTER du har betalt de vanvittige priser de forlanger.
  3. Du kan ikke fravælge kanaler du aldrig ser (og jo, jeg ved godt flere af selskaberne udbyder ”vælg selv”-pakker – men der er reelt tale om markedsføringssnak, hvor du alligevel ikke kan få alle dem du ser, samt fravælge alle dem du ikke ser. Og hvis du vælger den store ”vælg selv”, får du alligevel standard-pakken med, som indeholder obskure kanaler de færreste ser.)
  4. Det eneste ”nye” der sendes, er nyheder. Så glem alt om at se den nyeste sæson af House of Cards, Game of Thrones og nye film. Du må vente til rettighederne engang når ud til kabeludbyderne.

Okay, du er her garanteret fordi du allerede ved alt det ovenstående, så lad os se på hvordan du får amerikansk Netflix i Danmark. Det er nemt og tager kun få minutter hvis du følger denne guide.

Hvorfor skal du have amerikansk Netflix?

På grund af rettigheder til film og tv-serier, har den amerikanske version meget mere indhold end alle andre lande. Og ”meget mere” betyder over 10 gange så mange film og tv-serier, så det er virkelig noget der er til at tage at føle på.

Overskriften fortæller om amerikansk, men ”tricket” virker ligeledes til andre lande. Skift nemt til canadisk, fransk, engelsk eller andre lande. De har alle deres eget udvalg af serier, på samme vis som den danske har danske serier.

Hvordan fungerer det?

Netflix viser dig indhold baseret på hvor de tror du befinder dig. De kigger på din DNS eller din IP-adresse.

Rejser du til USA med din bærbar og vil se lidt Netflix på hotellet, får du automatisk den amerikanske udgave. Det er sådan det denne metode efterligner – den får det til at se ud som om du befinder i guds eget land 🙂

Det vi gør er, at tilmelde os en VPN- eller DNS-service, som giver os adgang til tjenestens servere i USA.

En VPN krypterer hele din forbindelse, hvor en ”smartDNS” kun ændrer din DNS (så du stadig bruger din egen internetforbindelse og dermed også, hastighed (denne metode anbefales, da det er nemmest, hurtigst og, ofte, billigst.)

Sådan får du Netflix fra USA

Det er overraskende nemt og tager kun få minutter.

  1. Klik ind på https://unlocator.com og klik på den store grønne knap i midten af skærmen og indtaste dine informationer.
  2. Nu skal du opsætte din enhed. Opsætningen vil variere alt efter om det er på din PC, Mac, dit tv, mobil eller router. Det du gør er at ændre DNS’en på din enhed (som har netforbindelse) til den DNS Unlocator siger du skal ændre den til.Uanset hvilken enhed du prøver at forbinde, findes der udførlig hjælp på Unlocators hjemmeside. Det virker til både Android, iPhone, iPad, Playstation, Nintendo, smart-tv, Apple TV osv.PS: Hvis du har en masse enheder, som alle skal kunne bruge til amerikansk Netflix, er det nemmere at skifte DNS’en i din router. Derved bruger alle enheder, som går på dit WiFi, Unlocators DNS. Du finder hjælp til opsætning af netop DIN router på Unlocators hjemmeside.
  3. Hvis du ser 3 flueben under ”My Account” har du nu den amerikanske og du kan logge på Netflix på almindelig vis.

Er det ulovligt?

Det er ikke ulovligt, da du ikke piratkopierer eller på anden måde opnår adgang til indholdet på ulovlig vis. Indholdet er allerede tilgængeligt, bare ikke for personer uden for USA.

I Netflix’s regelsæt står der at DE ikke tillader omgåelse af rettighederne og din konto muligvis kan blive deaktiveret, men juridisk er der ikke noget at hente (vurderingen kommer fra advokat Martin von Haller Grønbæk med speciale i IT.)

Har Netflix ikke lukket ”hullet”?

Det er rigtigt at der har været tale om at de lukker for muligheden for at ”snyde” systemet, men Unlocator virker stadig og har hele tiden været et af mest robuste muligheder.

De vil gøre alt for at holde forretningen kørende, så du fortsat kan nyde 10x så meget indhold.

Hvad koster det?

De fleste VPN- og DNS-udbydere giver dig en gratis prøveperiode på 7 dage, så du lige kan se hvordan det virker og om det er noget for dig (de fleste går aldrig tilbage til den danske, skal jeg hilse og sige).

Efterfølgende koster det noget at bruge servicen, som ofte ligger på $5/måneden (omkring 30 kr.)

Er der ulemper ved at skifte til amerikansk?

Den eneste ulempe ved at skift til amerikansk, er at du går glip af danske undertekster. Du har dog stadig undertekster på engelsk.

Ellers er der ingen ulemper, kun fordele!

Kan jeg skifte tilbage til dansk Netflix?

Ja. Du skifter ”tilbage” ved blot at deaktivere din VPN eller DNS-service.

Det er vigtigt at forstå, at der ikke er tale om en ”amerikansk konto”. Det er den samme Netflix-konto du bruger i Danmark, men du skifter bare region, så Netflix tror du befinder dig i USA.

Du skal derfor ikke skifte Netflix-konto, men bare ændre DNS-indstillingerne tilbage til det de var før du skiftede til USA-udgaven. Og ja, det er selvfølgelig gratis.

Hvordan ved jeg om jeg er på den amerikanske?

For at finde ud af om du er på den amerikanske udgave, skal du lede efter ”DVD’s” i toppen af siden, i menuen. Hvis du ser noget med ”DVD” er du på den amerikanske, da andre lande ikke har adgang til DVD’er.