Hvem elsker ikke den simple muffin?
En kage, man kan spise til morgenmad – Det kan man da ikke andet end at elske! Men sommetider kan muffins virke lidt kedelige. Det er en af den slags madvarer, der er blevet så populær, at den ikke længere føles som noget særligt.
Der er ikke noget i vejen med chokoladestykker, men der er en hel verden af andre smagsoplevelser, der bare venter på at blive sat til livs med en kop kaffe.
Muffins er en af de nemmeste kager at lave sammen med børn, og kan selvfølgelig også bare nydes i en stille stund med en god bog.
Her er 7 af mine yndlingsopskrifter, du selv kan lave hjemme. Jeg foreslår, at du laver en dobbelt portion, for de vil garanteret forsvinde, før du ved af det.
1. Peanut butter chokolade zucchini muffins (vegansk)
Peanut butter og chokolade passer altid godt sammen, og disse Peanut butter chokolade zucchini muffins er den perfekte godbid. Hvis du aldrig har prøvet zucchini i kager, er du gået glip af noget. Zucchini tilføjer en dejlig fugtighed, der passer særligt godt sammen med chokolade. Denne muffin er fugtig, fuld af chokolade, og den er lavet med fuldkornsmel, så du kan få en god start på dagen. Og så er de oven i købet veganske, så det er alletiders opskrift at have klar, hvis du skulle få veganske gæster.
2. Græskar muffins med smøreostefyld
Hvis du elsker græskar, skal du simpelthen prøve dem her. Disse muffins er lavet med græskarmos, der er smagt til med den helt rigtige mængde græskartærte krydderi og fyldt med lægger mild smøreost. De er så lette at lave, men de ser helt fantastiske ud. De er helt sikkert et godt stykke bagværk, hvis du gerne vil imponere gæsterne.
3. Bacon- og “arme riddere”-muffins
Disse hyggelige muffins, der er prikket med overraskelser i form af lækre baconstumper og druknet i ahornsirup er alletiders til dagen derpå. De er en blanding mellem arme riddere og muffins, og de tager ingen tid at lave. Du behøver ikke engang en køkkenvægt, så lette er de. Hvis du ikke er vild med bacon, kan du erstatte den med pølse, eller prøv bananstumper med et drys kanel. Disse små dejligheder ville også være en fantastisk brunch ret, og de kan fryses på forhånd og bare varmes op i ovnen, når gæsterne kommer.
4. Muffins med æg, kalkun og fyld (og blendet salvie-hollandaise)
Hvis du har lidt for mange rester til at ligge og flyde i køleskabet efter Thanksgiving eller jul, er denne opskrift en lækker og nem måde at bruge dem op på. Hvis du er påpasselig med stegetiden vil du få en lækker blød æggeblomme og silende hollandaise sauce at slubre i dig.
5. Stikkelsbær ostekage muffins med streuseldrys
Disse muffins skjuler en overraskende ostekage i midten, og det krummeagtige streuseldrys giver et ekstra lag tekstur. De syrlige stikkelsbær og den lidt sure ostekage opvejer sødmen af disse muffins, så de er dejligt afbalancerede og ikke rædselsfuldt søde. Dette er endnu en opskrift, der er nem at lave, men som ser imponerende ud.
6. Kartoffel og chokolade muffins
Hvis du har kartoffelmos til overs, er du bare heldig, for disse Kartoffel og chokolade muffins er alletiders måde at bruge dem op på. Kartoflerne gør disse muffins lækkert fugtige. Hvorfor ikke tage dem til et helt andet niveau med en sjat chokoladesovs? De er alletiders til at have med i madkassen, hvis man vil have en ekstra særlig lækkerbisken med sin frokost.
7. Franske morgenmadskager
Hvis almindelige muffins er lidt for tunge efter din smag, så vil disse tilpas søde, lette og luftige muffins, der er drysset med kanel og sukker, ikke skuffe dig. Disse godbidder smager dejligt af smør og er den perfekte ledsager til en kop kaffe. De vil også få dit hus til at dufte guddommeligt. De er bedst, hvis man spiser dem lune (hvis du da kan modstå dem så længe.)