Er du leder? Indflydelsesrig? En støttepille? Eller står du netop for at begynde processen med at blive selvstændig?

Uanset hvor du er, på din rejse, er der lang vej igen. Der er ikke noget kort. Ingen udstukket rute. Ingen guld for enden af regnbuen. Der er bare masser af hårdt, koncentreret arbejde. Men hvor begynder du denne episke rejse? Det er et spørgsmål, jeg tumlede med i mange år. Jeg lærte, at du ikke kan vente, til du kan besvare spørgsmålet, du skal bare i gang.

En af de bedste ressourcer til at få mig i gang med min rejse mod at blive selvstændig var at uddanne mig selv. Jeg begyndte med at læse bøger, der var anbefalet af dem, der er, hvor jeg gerne vil være. Bill Gates har været en af dem, der har påvirket mig mest, og har været en (virtuel) mentor.

Her er fem bøger, Gates anbefaler. De har hjulpet mig, og jeg håber, de kan hjælpe dig, på din egen rejse:

1. Stepdans til arbejde: Warren Buffett om stort set alt, 1966-2013, af Carol J. Loomis

Sammendrag af bogen: Carol J. Loomis har samlet og opdateret de bedste Buffett artikler offentliggjort i Fortune mellem 1966 og 2012, herunder tretten forsidehistorier og godt en snes stykker skrevet af Buffett selv.

Grunden til at Bills Gates anbefaler bogen:

Jeg tror, hvem som helst, der læser denne bog fra ende til anden, vil have to reaktioner: Først, at Warren har været utroligt konsekvent med hensyn til at tage sin vision og investeringsprincipper i anvendelse over hele sin karriere og, for det andet, at hans analyse og forståelse for forretning og markeder stadig er uden modstykke.

2. Forretningseventyr: Tolv klassiske fortællinger fra Wall Streets verden, af John Brooks

Sammendrag af bogen: Hvad har Ford Motor Companys 350-million-dollar katastrofe kaldet Edsel, Xerox hurtige og utrolige fremgang, og de utrolige skandaler på General Electric og Texas Gulf Sulphur til fælles? De er hver et eksempel på, hvordan et ikonisk firma blev defineret af et enkelt øjebliks berømmelse.

Grunden til at Bills Gates anbefaler bogen:

I dag, over to årtier efter Warren lånte mig den—og over fire årtier efter, den først blev udgivet—er Forretningseventyr stadig den bedste bog, jeg nogensinde har læst. John Brooks er stadig min yndlingsforfatter for forretningsliteratur.

3. Interventioner: Et liv i krig og fred af Kofi Annan

Sammendrag af bogen: Dette er historien om Annans bemærkelsesværdige tid midt på verdensscenen.

Grunden til at Bills Gates anbefaler bogen:

Det er først efter at have læst hans nyligt udgivne bog, Interventioner: Et liv i krig og fred, at jeg rigtig fik en fornemmelse for, hvor vanskeligt et job, Annan havde. Som en frivillig organisation på 192 stater, er det let at kritisere FN’s effektivitet, men hvis vi var den foruden, ville vi være betydeligt længere tilbage, hvad angår globale sundheds- og udviklingsproblemer.

4. Hvor gode ideer kommer fra: Innovationens naturhistorie af Steven Johnson

Sammendrag af bogen: Trykpressen, blyanten, blyanten, træk-og-slip toilettet, batteriet—de er alle sammen gode ideer. Men hvor kommer de fra?

Grunden til at Bills Gates anbefaler bogen:

Det var med lidt skepsis, at jeg gik i gang med Steven Johnsons bog, Hvor gode ideer kommer fra: Innovationens naturhistorie. Der er skrevet masser af bøger om innovation—hvad det er, de mest innovative firmaer, hvordan det måles. Emnet kan virke som lidt af en dille, men Johnsons bog er ret god til at give eksempler på, hvordan man skaber miljøer, der kan fremme gode ideer.

5. Arbejd hårdt. Vær rar: Hvordan to inspirerede lærere skabte de mest lovende skoler i Amerika af Jay Mathews

Sammendrag af bogen: Da Mike Feinberg og Dave Levin tilmeldte sig “Teach for America” lige efter college og fandt, at de var helt håbløse i klasseværelset, lovede de sig selv, at de ville omskabe sig til at blive bedre lærere.

Grunden til at Bills Gates anbefaler bogen:

Jay gjorde det godt, da han skrev denne bog. Man får virkelig en fornemmelse for, hvor svært det var at få gang i KIPP og hvor intenst fokusset på god undervisning er.

Lige til sidst…

Hvilken af disse fantastiske bøger vil du læse først? Min personlige favorit er Stepdans til arbejde, men det er lige meget, hvad for en du vælger, bare vælg en og læs den. Lær den. Den vigtigste handling, du kan foretage dig for at forbedre dine chancer for at blive en succesrig iværksætter er at uddanne dig, og det omfatter en god portion læsning af bøger, der vil udvide dine horisonter.