Nu skal I altså bare holde på hat og briller, for jeg har en opskrift, I kan prøve, der har taget internettet og verden med storm.

Og jeg tør sige, det er velfortjent. Blomkål med grillet ost.

Render mundvandet allerede? Nej? Jamen så lad mig gå mere i detaljer. Du må hellere snuppe et håndklæde, før vi rigtigt kommer i gang.

Her er grundene til, at du har brug for den her opskrift i dit liv:

Kulhydratfattigt har aldrig været bedre

Du har prøvet det, jeg har prøvet det. Den gode gamle kulhydratfattige kur. Vi falder altid af vognen, fordi vi vil have noget hyggeligt og lækkert. Vi vil have mad som vor mor lavede den. Lidt af mors grillede ost. Men den her opskrift skal nok opfylde behovet for dig og få dig til at føle, at du snyder, selvom du ikke gør det. Brødet i denne opskrift er lavet af blomkål som er en kulhydratfattig grøntsag.

Du får spist dine grøntsager

Du skal have grøntsager nok på den ene eller den anden måde. Hvorfor ikke gøre det lækkert? Du kan måske endda få ungerne med på at prøve denne lækkerbisken.

Du vil blive begejstret, når de ser, at varietet gør det nemmere at overholde kuren

Du skal prøve lidt forskelligt og sørge for, at du giver dig selv lov til at snyde med noget sundt, så du kan blive ved med at tabe dig. Lad os forsøge at ændre livsstil i stedet for at gå på kur. Den eneste måde, det vil virke på, er hvis du kan finde nye måder at klare lækkersulten på. Du vil føle, at du snyder, men når du ser på vægten er der ingen slinger i valsen.”

Du vil finde en mere detaljeret opskrift med oplysninger om denne tendens på følgende link.

Allerførst, her er ingredienserne:

  • 1 blomkålshoved (lille) skåret i buketter
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 æg, let pisket
  • 30 g. revet Parmesan
  • 30 g revet comte, appenzeller eller moden cheddar ost (det er ikke bare dig, jeg skulle også selv google, hvad det var)
  • 1/4 tsk. fint havsalt
  • 1 spsk. Smør
  • 90 g. revet comte og moden cheddar ost
  • 1 stor asie eller en jalapeno peber i tynde skiver (valgfrit-det bruger jeg ikke selv)

Lav brødet:

  1. Forvarm ovnen til 230 grader C
  2. Dæk en bageplade med bagepapir og smør den godt. Ikke noget med fastbrændt mad i vores køkken! Sæt den til side.
  3. Lav “ris” af blomkålen. Hvis du har arbejdet meget med blomkål, mens du er på en kulhydratfattig kur, har du måske hørt om det før. Du tager stort set bare dine blomkålsbuketter og kommer dem i køkkenmaskinen. Tryk på knappen lidt ad gangen, til konsistensen er som ris eller små krummer.
  4. Opvarm olivenolien i en stor stegepande over lav-moderat varme. Nu bliver det godt. Kom blomkålsrisen i (omkring 7,5 dl.) og steg den i 10 til 15 minutter. Bliv ved med at røre. Ifølge linket skal du have væsken til at fordampe, men blomkålen må ikke begynde at brune. Risen skal være tør, ellers bliver det hele for moset.
  5. Kom risen i en skål og kom æg, parmesan (nu begynder det at ligne noget), comte og salt. Bland det godt og spred blandingen på den bageplade, du havde sat til side. Form det til 4 firkanter på størrelse med brødskiver. Sæt i ovnen og bag i 12 til 15 minutter.
  6. Tag dem ud og lad dem afkøle i 10 minutter. Pil skiverne af pergamentpapiret.

Samling af din blomkål med grillet ost:

  1. Varm panden op over jævn varme. Kom smør på den ene side af hver skive blomkålsbrød. Steg dem med smørsiden nedad på panden. Du kender det godt – det er ligesom almindelig god gammel grillet ost.
    2. Dæk brødet med masser af din valgte ost, og hvis du vil have asie eller jalapeno på, skal du komme dem på nu. Læg den anden skive blomkålsbrød ovenpå med smørsiden opad.
    3. Steg til gyldent, som regel ikke over 4 minutter. Vend og steg den anden side.
    4. Server med chilisovs, en salat og tilbehør efter eget valg. Hjemme hos os ville vi nok bruge ketchup.